Kölcsönzés
A könyveket 2 hétre kölcsönözheted ki, egyszerre 2 db lehet nálad. Lehetőséged van a lejárati időn belül 1-szer hosszabbítani, de a könyvet akkor is be kell mutatnod. (Az 1. osztályosok 1 db könyvet kölcsönözhetnek.)

Hosszabbítás
Amennyiben a kikölcsönzött dokumentumra a kölcsönzési határidő lejártán túl is szükséged van, kérheted a határidő meghosszabbítását. Ha a könyvtárban van a dokumentumból másik kikölcsönözhető példány vagy nem érkezett előjegyzés a nálad lévő könyvre, úgy meghosszabbítjuk a kölcsönzést. Ha másnak is szüksége van a nálad lévő könyvre, sajnos nem tudjuk tovább kölcsönözni, vissza kell hoznod.

Előjegyzés
Ha olyan könyvre van szükséged, amely a könyvtár állományában megtalálható, de valaki éppen kikölcsönözte, kérheted, hogy amikor az előző kölcsönző visszahozza, értesítsenek a kölcsönzés lehetőségéről.

Könyvtárközi kölcsönzés
A könyvtárak közötti együttmőködésen alapuló szolgáltatás. Célja, hogy a könyvtár állományában nem szereplő dokumentumokat, vagy azok másolatát – átkéréssel – más könyvtárakból beszerezze. Iskolai
könyvtárunkban a tanulmányi versenyekhez, pályázatokhoz szükséges, de hiányzó könyvek esetén kerül sor könyvtárközi kölcsönzésre.

Helyben használat
A folyóiratok és a kézikönyvtári könyvek olvasására, használatára csak helyben, a könyvtárban van lehetőséged.

 

Szolgáltatásaink ingyenesek!

 

 

.