Tájékoztató a koronavírus helyzettel összefüggő legfontosabb megelőző intézkedésekkel kapcsolatban 

Kedves Tanulók, Szülők, Pedagógusok!

A koronavírus Magyarországon való megjelenése miatt iskolánkban a következő megelőző intézkedéseket léptetem életbe:

Azok a tanulók, illetve hozzátartozóik, akik az elmúlt 14 napban az új koronavírus járvány közösségi terjedésének helyén jártak családtagjaikkal vagy egyénileg (Kína, Dél-Korea, Olaszország, Irán), illetve olyan személyekkel voltak közvetlen kapcsolatban, akik Kínában, Dél-Koreában, Olaszországban vagy Iránban jártak a megelőző két hétben, 2020. március 27-ig ne látogassák iskolánkat. Kérem a Tisztelt Szülőket, hogy a távolmaradásról email-ben értesítsék gyermekeik osztályfőnökét. A távolmaradást igazolt hiányzásnak tekintjük.
Kérem, hogy a most külföldön tartózkodó, vagy a jövőben bárhova külföldre utazó tanulók és családtagjai a visszaérkezést követően 14 napig ne látogassák iskolánkat. Ez vonatkozik azon tanulókra is, akiknek nagyobb testvérük volt csak külföldön. Kérem a Tisztelt Szülőket, hogy a távolmaradásról email-ben értesítsék gyermekeik osztályfőnökét. A távolmaradást igazolt hiányzásnak tekintjük.
Azok a diákok, akik légúti fertőzésre utaló tüneteket mutatnak, maradjanak otthon, ne jöjjenek iskolába.
Azok, akik akár itthon, akár külföldi tartózkodásuk során bármilyen módon fertőzött személlyel kerültek kapcsolatba, maradjanak otthon és haladéktalanul hívják föl háziorvosukat, s kövessék az ő utasításait!
Iskolai rendezvényeink (ünnepélyek, nyílt napok, nyílt órák, leendő első osztályos tájékoztató szülői értekezlet, játékos foglalkozás, tanulmányi versenyek) határozatlan ideig elmaradnak. Nemzeti ünnepünkről, az 1848-as forradalom kitörésének napjáról osztálykeretben emlékezünk meg.
Tanulóink, pedagógusaink és családjaik biztonsága érdekében, a Tankerületi Központtól kapott tájékoztatás alapján Határtalanul programunkat lemondjuk, ill. későbbi időpontra halasztjuk, illetve elmaradnak a Lázár Ervin Programhoz kapcsolódó előadások is.
Valamennyi tanulónak, szülőnek, pedagógusnak javaslom, hogy lehetőség szerint kerüljék a fizikai személyes kontaktust (pl. kézfogást), s rendszeresen mossanak kezet, használják a kihelyezett tisztítószereket.
2020.03.12-től kérem, hogy gyermekeiket az iskola bejáratáig kísérjék, és a tanítás végén ott várják meg őket.
A délutáni edzések után gyermekeiket az udvaron, vagy a gazdasági bejáratnál várják, mert minden tornaterem felé vezető ajtót 16.00órakor lezárunk.
Kérem, a koronavírussal kapcsolatban hiteles forrásból tájékozódjanak. A kormányzati tájékoztató oldalon (https://koronavirus.gov.hu) folyamatosan olvashatók a vírussal, a fertőzés megelőzésével kapcsolatos legfrissebb információk, teendők.

Együttműködésüket köszönöm:

Simsik Zsuzsanna s. k.

     intézményvezető