2022. október 26-án intézményünkben pályaválasztási napot tartottunk.

Alsó tagozatos kisdiákjaink játékos feladatokon keresztül ismerkedhettek meg a különböző szakmákkal, foglalkozásokkal. Sorra vették a régi már-már elfeledett mesterségeket, valamint a technológiai fejlődés és a fogyasztói igények által előhívott mostanában trendi szakmákról is véleményt nyilváníthattak.

Felső tagozaton már komolyabb témák is előkerültek, mint a helyes önismeret, a motiváció és a tanulás fontossága. A 7. évfolyamon vendégünk volt Nagy Ádám, aki 2018-ban az Euroskills (Szakmák Európai Bajnoksága) győztese volt asztalos kategóriában. A 8. évfolyamon először a 8. c osztály lelkes szülei mutatták be életútjukat, jelenlegi hivatásukat, meséltek a tanulóknak élményeikről, érzéseikről munkájukkal kapcsolatban.

Nagyon sok jó tanácsot adtak a gyerekeknek, kiemelték a tanulás fontosságát és a közösségi kapcsolatok építését. Rámutattak arra személyes példáikon keresztül, hogy mindig lehet változtatni, nem kell leragadni egy esetleges rossz döntés következtében választott, nem örömmel végzett munkában, hanem tenni kell a változásért.

Ezután a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és a Sashegyi Arany János Gimnázium diákjai meséltek a tanulóknak iskolájuk diákéletéről, hiszen egy iskola nem csak a tanítási órák megtartásából, hanem a diákok által működtetett közösség építéséből is áll.

Nagyon örültünk, hogy el tudtak hozzánk jönni, hiszen ők is régi diákjaink voltak!

Bemutatkozott egy most létrejött középiskola a BIT (Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium) is, amely nagy sikert aratott tanulóink körében miután megtudták, hogy itt laptopot használnak tanórákon, és egy nagyon modern épületben tanulhatnak.

A program 17 órakor egy városi szülői értekezlettel zárult, ahol 9 középiskola vezetője és képviselője mutatta be intézményét, és válaszolt a szülők kérdéseire.
Tanulóink mint mindig, nagyon kreatívak és ügyesek voltak, pedagógusaink pedig érdekessé, változatossá tették nekik ezt a napot. A program alatt készült képek a galériában találhatók.

Köszönjük vendégeinknek, hogy megtisztelték rendezvényünket, várunk mindenkit jövőre is!

2022. 10. 28. Kalácska Barbara igh.