1. október 25-én intézményünkben pályaválasztási napot tartottunk.

Alsó tagozatos kisdiákjaink játékos feladatokon keresztül ismerkedhettek meg a különböző szakmákkal, foglalkozásokkal. Beszélgettek a különböző foglalkozásokról, rejtvényeket fejtettek, meséken keresztül ismerkedtek a szakmákkal, interaktív játékokat játszottak. Sorra vették a régi már-már elfeledett mesterségeket, valamint a technológiai fejlődés és a fogyasztói igények által előhívott mostanában trendi szakmákról is véleményt nyilváníthattak.

Felső tagozaton előkerültek a továbbtanulással kapcsolatos témák, mint a helyes önismeret, a motiváció és a tanulás fontossága. A 8. évfolyamon lelkes szülők mutatták be életútjukat, jelenlegi hivatásukat, meséltek a tanulóknak élményeikről, érzéseikről munkájukkal kapcsolatban. Nagyon sok jó tanácsot adtak a gyerekeknek, kiemelték a tanulás fontosságát és a közösségi kapcsolatok építését. Rámutattak arra személyes példáikon keresztül, hogy mindig lehet változtatni, nem kell leragadni egy esetleges rossz döntés következtében választott, nem örömmel végzett munkában, hanem tenni kell a változásért. Ezután tavaly végzett és már középiskolás diákjaink tértek vissza Alma Materükbe, hogy jelenlegi iskoláikat bemutassák, népszerűsítsék a mostani nyolcadikosaink körében. Meséltek a tanulóknak iskolájuk diákéletéről, hiszen egy iskola nem csak a tanítási órák megtartásából, hanem a diákok által működtetett közösség építéséből is áll. Örültünk, hogy el tudtak hozzánk jönni, nagyon szép ppt-ket láthattunk!

A program 17 órakor egy városi szülői értekezlettel zárult, ahol 7 középiskola vezetője és képviselője mutatta be intézményét, és válaszolt a szülők kérdéseire. Köszönjük vendégeinknek, hogy megtisztelték rendezvényünket, várunk mindenkit jövőre is!

Tanulóink mint mindig, nagyon kreatívak és ügyesek voltak, pedagógusaink pedig érdekessé, változatossá tették nekik ezt a napot. A program alatt készült képek a galériában találhatók.

Kalácska Barbara igh.