Országos Zrínyi Ilona Matematika Verseny

Kecskemét 2024. április 12 – 14.

 

Iskolánkban már lassan hagyománynak mondható, hogy diákjaink sok versenyen indulnak, és szépen szerepelnek.

A reál tárgyak közül is a matematika versenyek egyre népszerűbbek.

A Bolyai matematika csapatversenyt nagyon szeretik a gyerekek, hiszen csapatban, együtt dolgozni mindig jó érzés.

A Zrínyi Ilona matematika verseny „kemény dió”, mert ott egyedül kell helyt állni a diáknak minden feladatban. A felkészülés során sok érdekes feladatot oldottak meg a gyerekek, amit tanáraiktól kaptak.

Három korcsoportban mérik össze tudásukat a tanulók iskolai és megyei szinten, majd ha a legsikeresebbek közé kerül valaki, az országos döntőbe is bekerülhet.

Így történt az idén a 3.a osztályos Takács Barnabás és az 5. b osztályos tanulónk Németh Martin esetében is.

Bence 20 feladatot, Martin 25 feladatot oldott meg és megyei 2. helyezettként kerültek be az országos döntőbe, Kecskemétre.

A háromnapos rendezvény egy ünnepélyes megnyitóval kezdődött, ahol a Varga Tamás Matematika Verseny díjazottjait is köszöntötték.

Szombaton, április 13-án 9.00-kor kezdődött a verseny, ahol az 5.- 6. évfolyamosoknak 25 feladatot kellett megoldani mindössze 75 perc alatt. Az alsó tagozatos tanulók 20 feladatot kaptak egy óra megoldási idővel. A megoldásokat egy kódlapra kellett felvinniük, amit a versenybizottság értékelt. Az izgalmak után sok érdekes program várta a versenyzőket Kecskeméten, pl: Planetáriumi előadás, a csillagászat iránt érdeklődőknek, a Leskowsky hangszergyűjtemény megtekintése, városismereti vetélkedő a Belvárosban, és mini kecske kupán is részt vehettek a felső tagozatos gyerekek. A nyári melegben fagyizni is tudtak a gyerekek.

Vasárnap az ünnepélyes eredményhirdetésen kiderült, hogy a jók közül ki lett a legjobb feladatmegoldó.

Az is hagyomány, hogy a legeredményesebb iskolák is említésre kerülnek. Idén is bekerültünk a legjobbak közé.

Gratulálunk Takács Barnabás és Németh Martin tanulóinknak valamint felkészítő tanárainak Bukovenszkiné Szabó Katalin és Csepregi Márta tanárnőknek!