Az Normannok várai – Tudorok városai

Az idei tanévben újra élesztettünk egy a diákok és a szülők által is nagyon kedvelt programunkat.

2024 márciusában ismét felkerekedtünk és buszra szállva egy egyhetes tanulmányi kiránduláson vettünk részt Dél-Angliában, egy is walesi kitérővel. 40 diákunk és 5 kollégánk tartott velünk.

A kirándulás során sétáltunk II. Erzsébet királynő kedvenc városában, Windsorban.

Elutaztunk Wales-be. A Brecon – Beacons Nemzeti Park érintésével érkeztünk meg Blaenavon térségébe, ahol látogatás tettünk egy valódi szénbányában (sisakkal, lámpással), majd városnézést tettünk  Wales fővárosában, Cardiff-ban.

Megtekintettük Gloucester katedrálisát, melynek folyosóit jól ismerhetjük a Harry Potter filmek helyszíneiként.

Az egyik legizgalmasabb programunk a  Warwick Castle-ben tett látogatásunk, ahol egész délelőtt barangolhattunk a kastély termeiben, viaszmúzeumában, és megtekinthettünk egy fantasztikus Sólyom reptetés show-t is. Ezen a napon délután Shakespeare szülővárosában sétáltunk, Stratford-upon-Avon-ben és az Avon folyó partján.

De felkerestük még Anglia egyik legimpozánsabb kastélyát is, a Berkeley Castle-t, mely többek közt II. Edward király meggyilkolásának helyszíne is volt.

Természetesen nem maradt ki az utazásunkból Bath városa sem.

Sajnos a Stonehenge rejtélyes kőoszlopainál tett látogatásunkat az angliai zord időjárás próbálta megakadályozni, de eshetett eső, fújhatott szél bátor tanulóink körbejárták a misztikus oszlopokat.

Szállásainkat Trowbridge városának családjai biztosították. Nagyon kedves fogadtatásban volt részünk, és ismét megkaptuk a dicsérő oklevelet, melyet szállásadóink azon csoportok számára állítanak ki, melyeket igazán a szívükbe zárnak.