NTP-TFJ-19-0009>>
A tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó hazai programok támogatására,
„Empirikus tanulás, korszerű tudás” iskolánkban

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő továbbiakban: Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2019–2020. évi cselekvési programja alapján nyílt pályázatot hirdetett a tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó hazai programok támogatására. A Nemzeti Tehetség Program céljai között szerepel a hazai és a határon túli tehetséges tanulókat, fiatalokat támogató tehetségsegítő programok folyamatos működtetése, a tehetségsegítő hagyományok őrzése és gazdagítása, a hazai és határon túli magyar tehetségfejlesztő közösségek együttműködésének segítése.
E pályázaton belül iskolánk megpályázott és nyert 600.000 Ft-ot, melyből egy 3D szkennert (a már meglévő 3D nyomtatóhoz) és LEGO MoreToMath csomagokat (18 tanulóra) tudtunk vásárolni.
A tevékenységen alapú oktatás elősegítésére olyan korszerű tanítást-tanulást támogató korszerű eszközök, amellyel a gyerekek gyorsabban, alaposabban játékos formában tudják fejleszteni tudásukat. Együttműködési készségeik, matematikai-logikai készségeik, térlátásuk érzékelhetően fejlődnek.