Tisztelt Szülők!

A központi írásbeli felvételi vizsgák időpontja 2021. január 23. szombat 10 óra.

Előzetes értesüléseink szerint azok a tanulók, akik az Illyés Gyula Gimnáziumba adták be az írásbeli felvételire való jelentkezésüket két helyszínen írják meg a vizsgát: a nyolcadikos tanulók a Herman Ottó Általános Iskolában, a hatodikosok az Illyés Gyula Gimnáziumban. A részletes információk a két iskola honlapján megjelentek, mi is továbbítjuk Önök felé. Akik nem az Illyés Gimnáziumot jelölték meg az írásbeli vizsga helyszínének a megjelölt intézmény honlapján tudnak tájékozódni a felvételi menetéről.

Az EMMI értesítése szerint egy újabb pótnapot is biztosítanak február 5-én, ezt viszont kizárólag azoknak a tanulóknak akik igazoltan Covid19 fertőzésben szenvedtek, vagy igazoltan házi karanténban voltak, vagy elháríthatatlan ok miatt nem tudtak részt venni sem az eredeti, sem a pótnapon. Ezekről az információkról a következő linkeken tájékozódhatnak:

https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/beiskolazas/2020/16_2020_EMMI_hatarozat_kozepfoko_isk_felveteli.pdf

https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/beiskolazas/2020/egeszsegugyi_ajanlasok_20201021.pdf

Több szülő jelezte, hogy az esetleges megbetegedés elkerülése érdekében kikérné gyermekét a felvételi előtti néhány napról. Erre természetesen lehetőséget biztosítunk, kérjük, jelezzék az osztályfőnököknek a hiányzás intervallumát. Amennyiben nem jelzik előre a felvételi miatti hiányzást, csak orvosi igazolást tudunk elfogadni.

Mindenkinek sikeres felvételit kívánunk, bízunk benne, hogy a nehezített körülmények ellenére tanulóink eredményesen szerepelnek a vizsgákon!

Tisztelettel:

Kalácska Barbara igh.