A 2021. évi Fenntarthatósági Témahét április 19-23. között zajlott.
A Fenntarthatósági Témahét indulása óta iskolánk minden évben csatlakozott ehhez a környezetvédelmi programhoz. Globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás. Ezek a veszélyek fenyegetik Földünket, ha gyorsan nem változtatunk szemléletünkön. A szemléletváltásra a gyermekek a legfogékonyabbak, épp ezért fontos, hogy már iskolás korban megismerjék a téma fontosságát, hiszen kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért.
A 2021. évi Fenntarthatósági Témahét kiemelt témái az erdő mint ökoszisztéma, a zöld gazdaság és a fenntartható közösségek.
Az alsó tagozatosok jelenléti oktatásban, a felső tagozatosok online oktatásban voltak ezen a héten.
A Zöld Rádión keresztül hívtuk fel az alsós gyerekek figyelmét a környezettudatosságra. Hétfőtől péntekig az 1. óra utáni szünetben hallgatták a műsort, melyre egy-egy fürkészes osztály tanulói készültek fel. Megismerkedtek a gyerekek Jane Goodall munkásságával, aki a csimpánzok szociális és családi életének legismertebb kutatója. A járványhelyzet miatt osztálykeretek között foglalkoztunk a kiemelt témákkal a tanórákon. Szépítettük az iskola udvarát, virágokat ültettünk.
A felső tagozatosok esetében az online oktatás keretei között valósult meg a témahét igen sokféle módon. Az angolosok környezetvédelmi szabadulószobát játszottak, az informatika oktatásban résztvevő diákjaink a Föld Napjára készített komplex fejlesztő programot használták, amelyben puzzle, keresztrejtvény és egyéb fejlesztő játékok voltak. A természettudományi irányultságú osztályokban az Erdő projektet, a Mi lesz veled emberiség? témakört dolgozták fel, Jane Goodall munkásságával ismerkedtek meg.

A Fenntarthatósági Témahét képekben:

Címkék: