Újabb Erasmus+ KA229 program iskolánkban:

Intézményünk 2020 tavaszán ismét elnyerte az Erasmus+ Iskolai stratégiai együttműködés programon belüli pályázatot.

A „Mi vagyunk a holnap Európája+ /”We are tomorrow’s Europe című Erasmus+ KA229 program három európai iskola együttműködésén alapul:

HULTDASSKOLAN Aby Svédország

ESCOLA BON PASTOR Barcelona Spanyolország

BUDAÖRSI 1. SZÁMÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA

A programban részt vevő felsős diákjaink a hatodik, hetedik és nyolcadik évfolyamokon tanulnak.

Miről szól a programunk?

A mai Európa rengeteg kihívással néz szemben, néhányat ezekből a területekből emeltünk ki, és próbálunk megismertetni, megvitatni a gyerekekkel:

  • kulturális örökségünk védelme
  • környezetvédelem
  • emberi jogok, (gyermek jogok)
  • társadalmi befogadás/elfogadás.

A program során szeretnénk tanulóinkat megismertetni az európai és saját környezetük kihívásaival, s ösztönözni őket, hogy értő, megértő és cselekedő tagjai legyenek életük során. A témákat nemzetközi találkozók során vitatjuk meg (pandémia során virtuális). A remélhetőleg jövő év során már megszervezhető diákmobilitások alatt személyes tapasztalatokat is szerezhetünk spanyol és svéd partner intézményünknél.

Közös munkánk nyomon követhető az Etwining /Twinspace oldalán. Intézményi honlapunkon is folyamatosan tájékoztatni fogjuk az érdeklődőket.

A két (esetlegesen a világjárvány miatt három) év során több közös produktumot is megalkotunk:

  • közös naptárt alkotunk
  • kiállítást tervezünk munkáinkból
  • egy közös Manifestum megalkotását a négy témakörünkből, melyet a program végén az országok képviselői át szeretnének adni Brüsszelben az Európai Parlament képviselőjének.

Feladataink közé tartozott a Föld órája című európai mozgalomhoz való csatlakozásunk, melyhez csatlakozva tanulóink művészi fotókat készítettek. Ezekből szemezgettünk néhányat a honlapra.

Ha jelenléti oktatásunk engedi, „élő” kiállítást is rendezünk az elkészült munkákból.

Címkék: