Stratégiai megbeszélés

Álomudvar projekt

Az idei évben a DiákÖnkormányzat csapatának segítségével az Álomudvar projekt eredményeinek leszűrése és kiértékelése volt a feladatunk.

  1. 05.16-án együttműködési stratégiai megbeszélést tartottunk az iskolában.

Alkalom egyik témája: az iskolához kapcsolódó különböző szereplők, hogyan vehetnének részt az ötletek megvalósításában és fenntartásában? pl: az iskola pedagógusai, a DÖK, az önkormányzat, a szülői munkaközösség és az iskola partnerei (civil szervezetek és egyetemek).

Valamint a rövid és hosszútávú tervek kidolgozása.

A diákok a találkozón egy folyamatot felvázoló prezentációban ismertették az eddigi tevékenységeiket, ahol bemutatták a vizionált látványterveket is. Páros gyakorlatban a diákok és a felnőttek (tanárok, főkertész, építészek) összevetették a különböző nézőpontokat és átbeszélték az iskolaudvar megújításával kapcsolatos felmerülő problémákat és lehetőségeket.

Hogyan tovább? stratégia felállításában szóesett még a projekt pedagógiai programba való beilleszthetőségéről, a DÖK kulcsfontosságú szerepéről, és további együttműködések kialakításáról az önkormányzattal, a szülői munkaközösséggel, egyetemekkel, egyesületekkel.

Hasznos és előremutató volt a megbeszélésünk.